mandag 30. mars 2020

To pust i bakken :-)

Dagens selfie på Toreheia

T.v. Mangevatna, Skylefjellet og Toreheia.

Ruta i dag gjekk inn Yndestadhøgeheia mot toppen av Toreheia t.h,😎😎😎
og nedatt ranen mot Skylefjellet og Mangevatna (sjå foto)

Yndestad

Yndestadhøgeheia med Skålefjellet i bakgrunnen

Mot Skylefjellet og Florøkanten

Luftig på Yndesdahøgeheia


 
Mangevatna

Eg tok tidleg avgarde på den flotte ruta som nemnt i headinga på bildefila. Måtte sjølvsagt utnytta sola den stunda ho var her. Litt strevsamt var det i nysnø og skavlar i motabakkane. Men trugane var gode å ha. Dei nytta eg omlag på halve turen. Og då er det ikkje så nøye om ein går over "stokk og stein" heller. Sjølve oppstigninga frå Yndestadhøgeheia og opp skaret til Toreheia frå sør var ganske seig. Her låg det mykje laussnø. I tillegg er det bratt! Så her måtte eg ta to pust i bakken for å kome meg opp. 

To pust i bakken i dag...😎
Det var praktfullt på toppen. Heller ikkje så mykje vind. Og nydeleg sol. Kanskje ei minusgrad eller to. Reine påskestemninga! 

Sidan det var så flott bestemte eg meg for å gå ned ranen på nordsida og vest til Skylefjellet. Trugane tok eg av meg før nedstigninga, og gjekk for det meste på fjellhamrane der snøen mange plassar var avblesen. Toppa så ut Skylefjellet og gjekk via Mangevatna og Svartevatnet heim igjen. Eg såg verken folk eller fe på turen. Berre der haren hadde hoppa. Heilt fantastisk flott. 

Haren treng mat og...
Heime igjen

Ingen kommentarer: