tirsdag 15. februar 2022

Høgeheia

Påskestemning på Høgeheia

Vest for Skylefjellet og vest på Stavenesodden finn vi Høgeheia. Beskrive i ut.no (Klikk deg inn for kart). Dette er for mange eit av dei finaste og greiaste turmåla i kommunen. Lett tilgjengeleg frå Holevika. Det er veldig god og merka sti til toppen. I dag kan vi også lese følgjande:


Som med Skylefjellet i går er Høgeheia eit framifrå familiefjell. Det er også montert 4 feste for hengekøyer så ein kan ovenatte og nyte solnedgangen og kveldshimmelen. Lyset frå havet gjer Høgeheia også til eit veldig flott turmål vinterstid. Og mesteparten av vinteren kan du gå på berre føtene. 

Eit par andre tips er å ta turen frå toppen vestover til Furefjellet. Dette er den vestlegaste toppen. Her er det delvis varda. Men du ser toppen på heile ruta vestover. Eit anna mål er å gå til den nedlagde fjellgarden i Lia og til Liavika.  Deretter aust til Stubseidvågen i Grimelia. Denne ruta er ikkje merka. Men det er lett å finne vegen frå Høgeheia ned til Stavfjorden i nord. Frå Liavika er det god og merka sti til Stubseidvågen. God tur!

Stubseidvågen

Ingen kommentarer: