torsdag 23. april 2020

"Dronninga" av Stongfjorden

Dagens selfie...😂

Stongfjorden

Panorama
Dokka, Moldura, Fanafjellet, Størdalsstauren, Høgeheia og Stongfjorden
 
Ved ruta via Skålefjellsvatnet
Ved andre elva



Foto Skålefjellet (Stongfjorden) 230420


I dag gjekk turen inn i Gjerdedalen og opp Brekka til Skålefjellet. På starten av DNT-ruta frå Stongfjorden til Nipebu. Det låg ein del skodde på morgonen. Den rekna eg med ville lette. Så eg utsette turen oppover eit par timar. 

Skålefjellet låg framleis i skodde då eg starta. Men etter å ha kome eit lite stykke opp i Brekka, såg eg det letta. Som tenkt. Det låg ein del snø opp den bratte bakken ved hammaren på ruta opp ved første elva. Delvis skare og frose på. Men over sjølve hammaren var det snøfritt. Så det gjekk greitt. (Ofte er det uråd å kome opp her om vinteren). I bakkane ovanfor var det delvis snø og avblesne fjellnakkar. Her hadde sola allereie laga slush av snøen, så i somme parti seig eg godt gjennom snøen. Ganske slitsomt når det er så bratt som her. Så eg måtte ta meg ein pust i bakken... Men opp over siste partiet var snøen framleis relativt fast (omlag ved første videoen og nedanfor). 

Perfekt på toppen. Skodda hadde letta heilt. Men den låg framleis over Førdefjorden og ute på Stavenesodden. Og stod som ein vegg ute i havet. Disen i lufta gav såleis ikkje heilt klåre bilder.... 

Etter å ha knipsa nokre foto og ein video, ete ein kvikklunsj og skifte nokre sveittevåte klede, gjekk eg ned igjen den andre ruta via Skålefjellsvatnet. Her var snøen godt blaut. Denne ruta knyter seg så på DNT-ruta i Mannskaret. Eg gjekk så ned igjen denne (sjå kart under). Flott tur! 





Ingen kommentarer: