fredag 28. februar 2020

Stiv kuling, snø og snøfòk

Fint i Florøbassenget

ds

og ved Alden

Og så eit solglimt

Men no kjem ei solid byge inn frå vest - eg på veg opp!

Rein white out på toppen
Eg har vel skrive meir enn ein gong at på Høgeheia er det stort sett snøfritt om vinteren. Vel, så var iallefall ikkje tilfelle i dag. Det vart ei ganske så tøff og stri affære å kome seg opp dit i dag. Gjennom snøfonner til opp på låra - alt etter som snøen hadde fòka seg til oppe i bakkane... Og delvis på trugar. 

Ok - det var no det. Det tøffaste var likevel ei solid og langdryg kulingbyge då eg nærma meg toppen. Sikta forsvann fullstendig. Heldigvis kom drevet for det meste bak i frå. 



Etter å ha nådd toppen prøvde eg så å vente ut det verste av vèret i skjul bak varden.  Men måtte til slutt berre hoppe ut i det. Det vart jo iskaldt.... Eg måtte jo finn ned att i Holevika! Og no med rennefòket og byga midt i fleisen. Rett frå havet.  Sjølv som veldig godt kjend var det fint å ha merkepinnane. For spora mine opp var blesne vekk på få minutt....


Vilt på Høgeheia i dag

No letta heldigvis det verste på veg ned att. Men jammen var det ganske så vilt der oppe i dag tidleg. Så skiftande som vèret er om dagen, kan den enklaste fjelltur fort vise seg som ei kraftig utfordring. Kanskje greitt å ha i bakhovudet for oss alle....! 

Ingen kommentarer: