lørdag 23. mai 2020

Lenge sidan sist

Panorama inn Dalsfjorden
Vi ser Fossedalsfossen, Vikafossen og Laukelandsfossen,
Fossedalshengenipa, Kringla og Laukelandshesten.
Over Laukelandsfossen ligg Brendeheiknappen.
Blegja ligg bak i skodde
Skålefjellet i Gaular t.h.

Jøtelshaugen
 
My ol` town

Lenge sidan eg stod her sist
Eg trur det må vere bort i mot 25 år sidan eg har vore på Jøtelshaugen i Dale. Då gjekk eg oftast opp heime i frå på Skaartun til Åsen og opp. Men helst gjekk turane over Åsen til Havreheia. Eller eg gjekk frå Einehaugane på Yksnebjør. I dag var det greitt å køyre opp til Nordisk Kunstnarsenter å gå den merka stien. 

Ja, stien var godt merka. Og mykje av ruta går på skogsveg. I rette forstand for å seie det slik. For det har ikkje blitt mindre med graner i Vonaskogen dei siste 25 åra... Og dei har iallefall blitt grassat mykje høgare (for dei som kjenner meg er eg ingen tilhengar av gran...). Elles var det lagt ned alvorleg mykje arbeid med legging av stein i myrlende parti oppe mot toppen. Med "You`ll never walk alone" inngravert i ein benk har sikkert Rolf Kleiven hatt eit ord med i laget...😎



Det var litt vått og blautt ovanfor skogsvegen. Her er òg eit par litt steinete og bratte parti. Men ingen problem med å ta seg opp. I dag var det alt slags vèr undervegs. Og eg brukar som regel alltid gamasjar, sommar som vinter, når forholda er slik. Greitt å sleppe skit og søle opp i sko og opp etter føtene. Det blir nok klesvask med det som er... Elles fin tur - men spør du meg skulle no heile Vonaskogen vore fjerna...😆 (Med ny tømmerkai ved fjorden ligg vel dette godt til rette...). For så mykje utsikt er det ikkje før du nærmar deg toppen. 




Ingen kommentarer: