lørdag 19. juni 2021

Nysteikte lappar og kaffi

9/6-20 
Bengt Hellebust, Eli Tømmerbakke, Harald og Reidun Fossedal

Som kjent kjem eg meg ikkje på fjellet denne månaden. Og kanskje i mindre grad ei stund til. Så eg mimrar over juni-turar siste åra. I dag valde eg ut ein tur frå i fjor sommar. Sidan det no er ei stund sidan eg har vore i Fossedalen. 

Som vi veit var Brendeheiknappen i Fossedalen post på TiTur Dalsfjorden i fjor. Eg tok på meg merkinga dit. I all hovudsak langs den allereie merka stien frå Elraki som går via Brendeheiknappen og til Massbu. Det vart difor nokre turar dit. 

I 2020 var nok Brendeheiknappen eit nytt bekjentskap for mange. "Knappane" ligg litt utanom dei faste rutene i området. Ei flott perle i Fossedalen. Med nydeleg utsikt til Dale og Dalsfjorden. Laukelandshesten, Blegja, Fossedalshengenipa og Heileberget. Og sjølvsagt til Nedre Fossedal og fjellheimen mot vest. Nærare Kringla kjem du ikkje. Kringla virkar overveldande når du nesten kan ta på fjellet. 

På veg ned igjen frå Brendeheiknappen er det alltid like kjekt å ta avstikkaren bort om Nedre Fossedal. Det tek berre nokre få minutt. Så òg på denne turen i fjor, Der fekk eg både kaffi og lappar. Og blogginnlegget kan du lese her

God helg 💖

YouTube-bilder Brendeheiknappen under her

Ingen kommentarer: