torsdag 17. mars 2022

Høgefjellet i Kvammen

Utsikt frå Høgefjellet i Kvammen


Vi ser Eitrenipa og Høgefjellet i midten her
(sjå større versjon)

Vest om Synste Stauren som skrive om i går finn vi Eitrenipa, Kringlefjellet og Høgefjellet. Midt mellom Eitrenipa og Høgefjellet ligg Bjørnastigvatnet. Sjå kart. 

Blegja og Rørvikenipa sett frå Høgefjellet

Høgefjellet er lettast tilgjengeleg frå Rørvika. Og då ved å gå opp stien til stølane som ligg her oppe (sjå kart). Vidare opp ei 20 meter ganske bratt skår kalla Bjørnastigen. Her er det festa tau til å halde seg i for å kome seg opp. Deretter er det beint fram mot vest til toppen.

Nedatt Bjørnastigen

Det er elles fint å gå til Høgefjellet som ein del av returen frå Blegja til Rørvika. Og då ved å gå ned til nordenden av Tobbedalsvatnet og sør om Kringlefjellet og vidare vest til toppen. Her er greitt å finne vegen ved berre å følgje retningen utover. Du kan også gå via Blåegga mot Eitrenipa og gå ned skaret til Blåvatnet og vest til toppen. Ingen av desse rutene er merka. 

Rett nedom og vest om toppen på Høgefjellet finn vi den sagnomsuste Tjuvbergsnova. Der tjuvane i mellom anna Fossedalen heldt til. Soga om Røvarane i Tjuvbergsnova finn du her.  

Det er flott utsikt frå Høgefjellet. Spesielt bort til Eitrenipa og Gjelsvikefjellet. Også til havet i vest. Og mot Kvammen sida i nord. Ein tur vèl verdt å ta.  


Ingen kommentarer: