onsdag 16. mars 2022

Synste Stauren - Blåegga

Utsikt mot vest frå Synste Stauren - 
Eitrenipa t.v. Høgefjellet og Gjelsvikefjellet i midten


Synste Stauren midt i bildet - sett frå Eitrenipa

Tilbake til presentasjonen av fjella i Askvoll.

Mange har vore på Blegja. Høgste fjellet i kommunen. Og mange ynskjer seg hit. Nabofjellet Synste Stauren derimot er det gjerne færre som har vore på. Eller vurderer som turmål. Med sine 1106 moh. er Synste Stauren blant dei høgste toppane i kommunen. Fjellet ligg rett i vest av Blegja. 

Det er fleire måtar å kome seg hit. Du kan ta av frå ruta til Blegja frå Rørvika ved Nipevatnet. Og ser fjellet rett i sør. Litt småklyving i ur må til for å nå toppen. Det er også supert å gå frå Blegja, og ned egga på sørsida, og vidare ut på Synste Stauren. For så å returnere til Rørvika. Elles er jo den finaste ruta å gå til toppen som ein del av ruta frå Eitrenipa og over Blåegga til Blegja - eller omvendt. Og då først via Fossedalen. Også frå Hestad og Hestadstølane, og via Kvanndalsvatnet og Blåvatnet, er det flott å gå. Mange vegar til Rom med andre ord (sjå kart).    

Det er nydeleg utsikt frå Synste Stauren. Spesielt vestover Blåegga og til havet. Til sør mot Dalsfjorden. Og sjølvsagt flott utsikt opp til Blegja i aust.

Her er ein bildeserie og eit par oversiktsbilder frå Synste Stauren/Blåegga. 




Ingen kommentarer: