tirsdag 9. februar 2021

Vinter på Markahengenipa

Lett euforisk stemning på toppen


Blegja, Eitrenipa, Storehesten, N&S Kringla, Fossedalshengenipa, Fløyen

Skorvemarka

Herleg morgontur på Markahengenipa frå Skorvemarka i dag tidleg. Kald og frisk morgonluft. Minus 9 grader heime. Ikkje akkurat kvardagskost. 

Frå kraftstasjonen og oppover var det alt slags føre.... Lett og tørr snø, fonner i hellingane, snø i flak, skare og avblesne rabbar oppe ved toppen. Spesielt i urane nedanfor Krokavatnet låg det mykje snø. Og ingen spor. Så heilt frå øvre parkeringsplassen ovanfor bommen, og halvveges inn på ryggen av Markahengenipa, brukte eg trugar. Det fungerte heilt fint! Sjølv om det i lengda krev sin mann å trakke spor og gå med trugar på fjelltoppane når snøforholda er så skiftande. 

Elles var det sjølvsagt fantastisk å få morgonsola oppe ved Krokavatnet. Og lenger oppe på ryggen då eg fekk sola att for andre gong no skinande over Fossedalshengenipa. På denne tid av året forsvinn den låge vintersola nokre hundremeter bak nordsida av Fossedalshengenipa. Her deler av ruta til Nipebu og Markahengenipa går. 

I motsetnad til eit par turar før i januar, gjekk eg i dag same ruta ned igjen. No med gode trugespor etter turen opp. Herleg tur!

Soloppgang ved Fossedalshengenipa

Ingen kommentarer: