tirsdag 23. februar 2021

Kamp i ròtesnø

Skorvemarka i dag


Det bles godt på toppen....

Det går mot vår....

Det vart ein bra kamp i ròtesnø oppe i Skorvemarka i dag tidleg då eg gjekk på Markahengenipa. Spesielt over myra og opp urane til Krokavatnet vart det tungt då trugane sakk gjennom den tunge og blaute snøen. Frå vatnet og opp under Fossedalshengenipa var det forsåvidt tungt òg, men ved skråberga var snøen delvis avblesen. Litt fastare var det i underlaget opp nordsida av Fossedalshengenipa. Ryggen nordover på Markahengenipa var som vanleg for det meste snøfri. 

Ryggen mot nord

Elles var vèret overskya. Ei spak sol stakk såvidt fram over Fossedalshengenipa. Og det bles ein liten kuling oppe på ryggen. Vinden var elles klårt aukande... Trass i det milde vèret no så kjøler jo vinden godt. Eg bytte difor på meg tørre klede då eg kom tilbake til "Brothers in Arms"- steinane i starten på ryggen. Her eg på veg ut hadde sett frå meg sekken og trugane.... Med andre ord gjekk eg ned igjen same vegen eg kom opp.  

Mykje ròten snø i dag

Etter vèrmeldigane å dømme blir det mildvèr framover. Så då tinar det vel vonleg meir snø. Forholda i dag var ikkje dei beste. Verken med sko, trugar eller ski. Skikkeleg ròten vårsnø er seige greier.  

 Foto Markahengenipa 230221

Ingen kommentarer: