torsdag 27. juni 2019

Applaus Atløy 2

Dagens selfie på Atløynipa

Lammetun

Sætrevatnet

Sauesundet, Askvoll og inn Dalsfjorden


Etter ei lang sur veke med sommarforkjøling, og alt som høyrer med til det, fekk eg meg endeleg ein fjelltur igjen. Vi har vore vekke fleire dagar i Bergen og hjelpte til med litt ungepass. Ja, og så fekk eg med meg Bob Dylan on stage på Koengen. 4 timars ståplass på asfalt rett opp og ned. Som sild i tønne. Og akkurat det likte sommarforkjølinga mi veldig godt. Om ein fjelltur hjelper på alt er vel tvilsomt. Men det hjelper iallefall på humøret. 

Vel - eg reiste på Atløyna igjen. Det gav som sagt meirsmak - som nemnt i blogginnlegget mitt hi veka.  Ruta ser du på kartet nedanfor. Vèret og det meste viser att på bilda. Eg var heldig med litt sol til å begynne med. Seinare drog det over med meir skyer. Og då eg svinga heim att til Stongfjorden i Ringstadkrysset, og fekk meg eit lite tilbakeblikk, var skodda sigen på igjen der ute. Ja havskodda kjem fort gitt. Difor er det trygt og godt at atløyningane har merka stiane forsvarleg. I mange høve er det ei god sikring når sikta forsvinn. Det kan skje fortare enn du anar....

Som de ser gjekk eg opp og ned frå Eide. Greiast når bilen stod her. Dette er ei flott løype. Godt merka heile vegen både til Nipa og Skredvarden. Og sjølv for folk som aldri har vore her er det heilt supert å nå opp på toppane. Du finn dei sjølv om du er urøynd. 

Neste gong blir det opp frå Gjervika og over til Eide eller Herland. Eg får heller koste på meg ei taxi....😃 Eg likar best å gå opp ei rute og ned ei anna.


Havskodda kjem fort på Atløyna


Fotoserie 
Auto Full HD 1080


Videoklipp
Auto 2160p 4K

Google fotos


Ingen kommentarer: