fredag 2. desember 2011

Nålestikk

Det er sjeldan eg brukar stillongs eller under bukse lang. Om vinteren brukar eg som regel ei av Paramo-buksene eg har. Dei er vindtette og varme. Dei toler òg ein god porsjon vatn før dei blir våte. Når det ikkje er for kaldt bruker eg som oftast ein goretex bib eller ei softshell bukse med stretch. I haust har det gått mykje i goretex buksa. 

Som dei fleste sikkert veit som har ei slik, så er desse buksene lite varme i. Dei er dessutan ganske tynne. Eg fekk svi litt for det på Ytrevågefjellet i ettermiddag. Bokstaveleg talt. For oppe på toppen var det ein sur kuling med rennefòk. Dei store snøkrystallane som var komne ned flaug som prosjektil gjennom lufta. Som du sikkeret no forstår var det føtene det gjekk ut over. Det kjendest ut som hundrevis av nålestikk. Ja, eg følte meg som reine nåleputa...! No kom eg meg sjølvsagt opp då og i skjul for varden. Det gjorde godt å kome seg litt i le.

Ned igjen fekk eg drevet  meir bak i frå. Det gjekk betre. Samtidig som eg fekk springe og kom meg fort ned igjen om den mest eksponerte delen. Då eg så fekk av meg kleda i kjellaren heime såg låra ut som dei var solbrende. Knallraude. Ja, til og med Olaug måtte sjå to gonger....:-)

I lè bak varden på Ytrevågefjellet i kveld

Ingen kommentarer: