mandag 17. mai 2021

Hipp hipp hurra for 17.mai på Atløyna


Traff jølstringar på Atløyna i dag - 
Nina Knutson og Terje Halland er ivrige fjelltur-entusiastar

Skredvarden-selfies...

Alden sett frå Skredvarden

I dag vart det 17.mai tur på Skredvarden på Atløy. TiTur Dalsfjorden post ute mot havet. Den raskaste ruta opp frå ferjekaia i Gjervika i aust. Såleis at vi kunne sette att bilen i Askvoll. Og ha noko av dagen heime òg.  

Atløynipa, Såta og Skredvarden sett frå ferja i dag - 
Sauesundet t.v.

Dei par siste åra har eg gått litt ymse ruter på Atløyna. Som oftast på Skålefjellet og Atløynipa i tillegg til Skredvarden. Her er mange andre ruter å velge i òg. Men favoritten er kanskje å gå frå Brurastakken via Skålefjellet til Skredvarden og vidare over Såta til Atløynipa. Med retur til Eidet. Eller frå Eidet over dei same fjella og til Brurastakken. Det krev litt meir logistikk og tid enn å gå frå Gjervika til "berre" Skredvarden som vi gjorde i dag. 

Vèret var delvis skya, ein del sol, men ganske kjøleg oppe ved toppen då sola forsvann. Søraustleg trekk. Ruta opp var tørr og fin. Eg gjekk i fjelljogge-sko.

Gjervik og Askvoll 

På veg ned igjen traff vi først eit Jølster-par eg kjenner frå FB. Dei med flagg i sekken og godt humør. Vi slo av ein hyggeleg prat i bakkane nedanfor toppen. Litt lenger nede kom to bilde jenter oppover. Dei kjende eg ikkje. 

Elles passa vi av tida på toppen og ned igjen til 13.55 ferja. Greitt soleis at det er bra med avgangar på ferja til Atløyna. Men kanskje det blir andre bollar med tur-besøk og turistar her ute når brua kjem. For som nemnt fleire gonger før på bloggen min så trivst eg veldig godt å gå i fjellet her ute. Supert merka stiar, panorama-utsikt og lett og oversikteleg terreng. Flott bebyggelse, velstelte bøar og hagar. Ja, og så havet og øyane då.... Så hipp, hipp hurra for Atløyna 😍

  

Foto Gjervik & Skredvarden 170521 

Atløy 170619

Atløy 270619

Atløy 020819

Atløy 210420

Ingen kommentarer: