onsdag 22. januar 2020

Soloppgang i Holmedal

Soloppgang i Holmedal

Dagens selfie på Dokka
Berre eg ser Dalsfjorden


Nysnø over fjella i aust.
Framme frå venstre - Blåfjellet, Blåfjellssåta, Bakkefjellet
Bak frå venstre m.a. - Eitrenipa, Blegja, N&S Kringla, Storehesten og Heileberget


Flott morgontur opp ranen på Dokka i dag tidleg. Og som tenkt - soloppgang på veg oppover! Fantastisk! Endeleg litt sol igjen. Men som i går var eg litt uheldig på sjølve toppen - då dreiv det sjølvsagt ned ei snøbyge frå nord. Så Askvoll forsvann i drevet... (sjå foto). 

Elles er det vel gjerne rett å påpeike at å gå opp ranen i januar ikkje er nett det same som sommarsdagen. Mot toppen er det bratt. Og litt nysnø kombinert med eit tynt lag med is på berga kravde ein viss porsjon omhu kvar ein kunne sette føtene! På toppen på veg ned igjen på nordsida retning Nyksvatnet, var det òg ein god del is. Her presterte eg å falle på ræv i ein islagd bakke og sigla fleire meter.  Heldigvis klarte eg å stoppe opp framfor nokre kvasse steinar som stakk opp i slutten av bakken... Så ja, fjellet er aldri heilt ufarleg. Og bestemt ikkje på denne tid av året. 

Eg gjekk som sagt ned igjen via Nyksvatnet og Vikastølen. Her traff eg forresten Ragnar Bull på veg oppover. Vi slo av ein liten prat der i bakken. Hyggeleg. 


Ingen kommentarer: