lørdag 9. november 2019

Tok ikkje sjansen

Andre elva
Toreheia i morgonsol

Skålefjellet i dag

Skålefjellet og barfrost på Slettestølen.

Etter ein flott 25-års jubileumskonsert med Real Ones på Samvirket i Dale i går kveld, gjekk turen på Skålefjellet i dag tidleg. Opp frå Gjerdedalen og Brekka i barfrost. Temperaturmålaren viste minus 5 grader heime. Men der inne brukar det å vere noko meir. 

Ruta på denne tid ligg i skugge heile vegen. Sola skin berre på toppen av fjellet. Som i dag har jo det sine utfordringar. Mykje is og kald gufs. Såpass at eg faktisk ikkje tok sjansen på å gå opp "første ruta" over hammaren ved første elva. Isen og issvullane låg så tett at eg fann det vanskeleg å finne fotfeste. Så for ikkje å skli og slå meg forderva gjekk eg ned att bakken, og heldt fram opp til den andre ruta ved den andre elva lenger oppe i Mannskaret. Og gjekk opp via Skålefjellsvatnet og til toppen.  

Mykje is og issvullar på veg til Skålefjellet i dag.
Moldura i bakgrunnen.

Det var steinkaldt på toppen. Sur trekk frå aust. Sola er heller ikkje så mykje tak i no. Sjølv om den gir ein psykologisk boost. Eg skrinnla difor planane om å gå over Svarthamrane og vestover, og gjekk ned att same vegen. Det var greitt som det var. Fekk meir lyst heim å legge innpå ovnen...😃

Ingen kommentarer: