tirsdag 1. oktober 2024

Perfekt haustdag





Ja, 1.oktober kunne vel ikkje bli flottare. 16,6 plussgrader no i ettermiddag, blikkstille og knall sol. Rett nok var det ikkje meir enn 6,3 grader i dag tidleg, men når sola fekk tak vart det utruleg flott. Nett som på mange av oktober-bilda eg la ut i går.  

Såleis måtte eg sjølvsagt til fjells. Måtte jo bruke deler av dagen her. Og det mest naturlege valet er å gå frå dørstokken heime og på Toreheia. Mitt kjære Toreheia. Elles er her fleire andre alternative ruter som til Ytrevågefjellet, Skylefjellet og Blåfjellet. Alle òg som kombinasjonsruter. Det fine er at alle ligg på solsida no når det haustast. 

Eg følgde den vanlege ruta opp til Rinda, Svartevatnet, Krikavatna og opp dalen til topps. Her har eg merka i vår. Fin sti. Men litt vått enkelte plassar. Eit godt stykke oppe i dalen såg eg to personar på veg ned Yndestadhøgeheia som eg vinka til. I boka på toppen synte det seg å vere Dag-Tore og Anita. Morgonfuglar litt tidlegare i gong enn pensjonisten 😊På toppen var det elles fantastisk. Heilt vindstille (og det er sjeldan) og utan ei sky på himmelen. Sjå (litt dårleg) video

No var det meininga å gå om Skylefjellet heim igjen. Men eg vart fiklande med mobilen då eg gjekk og var brått på veg hin vegen. Ja, ja, då vart det retur via Yndestadhøgeheia då 😃 På Skylefjellet var eg hin dagen, Så då vart det nokre bilder av bygda og heim igjen i dag òg. Siste biten gjekk såleis ned Selda og ikkje via Rinda. 

Perfekt turdag! No er det berre å håpe på fleire slike!

Foto Toreheia Yndestadhøgeheia 011024

Ingen kommentarer: