fredag 11. oktober 2024

Nytt fjelltrimmål

Utsikt mot Flokeneset og Førdefjorden i nord


Fin tur på oss to...

Flott utsikt til Vågane og Flokeneset og øyane i Florø-bassenget

Håsteinen i kveldslys

Utsikt austover til Gjelsvikefjellet og Blegja

Nerviknipa er ein ny post på fjelltrimsesongen 24/25. Og har heller ikkje vore med på programmet tidlegare. Det er faktisk eit fjell som eg er litt usikker på om eg har var vore på før òg (mogeleg på sauesanking). Før i går ettermiddag. No har eg rett nok gått ein god del på tidlegare postar i nærleiken som Middagsnipa og Indrevågefjellet. Dei ligg høgare og høvesvis litt lenger aust og sør. Og då med start i Vågeskaret eller Oslandsbotnen. 

Starten på turen til Nerviknipa startar ved busskuret i Vågane. Og gjennom grinda her. Det er godt merka heile vegen med breie oransje plaststrimlar på tre og vegetasjon oppover. Også ein del vardar lenger oppe. Stien er ganske bra oppgådd. Undervegs er det lagt ut 4 taulengder opp nokre relativt bratte hamrar. Veldig bra jobba 😄! Hamrane er ganske glatte når dei er våte. Som i går kveld. Og taua var gode å halde seg i, spesielt ned igjen. Kanskje greitt å vere obs på framover sidan ruta også ligg unnasols. Spesielt til vinteren med snø og is. Gode sko og broddar/stegjarn absolutt ei forutsetning ved slike forhold. 

Når dette er sagt har fjellet på 391 moh ei fantastisk utsikt i nord til Vågane, Flokeneset, Førdefjorden og øyane i Florø-bassenget. Og til kjende fjell i aust som Gjelsvikefjellet og Blegja. Førstnemnde også ny fjelltrimpost for komande sesong. I vest har ein utsikt til Ytrevågefjellet. Turen er elles skissert på ut.no her

Pass på væte, snø og is framover! God tur!

Foto Nerviknipa 101024

Ingen kommentarer: