lørdag 30. juni 2018

Sommarglede

Framleis ligg denne store snøfonna på nordsida av Stordalsfjellet

Ved Stordalsfjelet

Frå Portafjellet
Elva i Porten

I dag gjekk eg den flotte rundturen frå Vågeskardet og over Indrevågefjellet, Middagsnipa og mot Kvamsnipa. Kryssa så ned i Norddalen og opp fjellet til Stordalsfjellet og Portafjellet. Returen ned i Porten og til Oslandsbotnen. Så spaserturen til Osland etter bilen. (Sjå kart). Trackeren viste 4 timar 44 minutt. 

Berga opp frå Norddalen og Norddalstjerna er særmerkte og flotte. Glatt berg av konglomerat. Omlag heilt utan vegetasjon (sjå bilder og video). Eg gløymer aldri kor paff eg vart første gongen eg kom her. Det er berre ryggen på Fossedalshengenipa og Nordre Kringla som kan samanliknast med dette her ute. 

Dei flotte berga på sørsida av Norddalen
(som ligg bratt ned under marka på bildet)



Elles var to par heilo på plass innover mot Middagsnipa. Kyllingane er nok for små til å flyge endå. Ei rypemor streva fælt med å få meg vekk òg. Elles ein god del heipiplerke å sjå. 

Blåbæra ser ut til å få ein trasig sesong. Litt kart av molte enkelte plasser. Men landskapet ber framleis preg av mangel på nedbør i sommar. Vekksvidd. Rett og slett. Men godt grønt i høgda. Sauene såg iallefall ut til å trivast oppe ved Stordalsfjellet. 









Ingen kommentarer: