søndag 25. august 2019

Sommarminner frå Kreta 2019

Paleochora

Loutro

Agia Roumeli

Eit uidentifisert dyr i Paleochora

Olaug og Magni klar for kvelden

Sykkeltur til Gialiskari Beach

Almyrida hjå Karin G.Nyberg

Almyrida

ds

Minne frå Paleochora

Dei 14 siste dagane har eg levd livet som strandløve på sørkysten av Kreta. Nærare bestemt Paleochora. Og tettstadar som Sougia, Loutro og Agia Roumeli. Ja, utanom nokre timar gjennom Samaria Gorge, har mykje av tida gått med til å nyte dagane på x-antal solsenger. Somme som føl meg på Facebook har kanskje fått med seg oppdateringar frå fleire strender der sør. Det vart testa ut mange denne gongen. For jammen var det ein heil brote å velge i òg. Sørkysten av Kreta er nesten berre strender - og fjell... Ein dag tok vi likevel bussen over øya til Chania. Her henta Karin G. Nyberg oss, og vi nytta dagen i Almyrida. Karin er svigermor til Øystein, bror min. Men jammen vart det testa ut både solseng sandstrand her òg...😂 

Libyan Princess, hotellet vi budde på, var heilt flott. Stort dobbeltrom, reint og triveleg. Og hotellet var egentleg veldig stille. Frukosten heilt topp. Paleochora elles viste seg som ein liten triveleg småby. Spesielt var det at ein stengde mange av gatene langs havneområdet for trafikk kl 19 om kveldane. Noko som førde til mykje liv og røre langs promenaden. Det var mykje ungar og folk ute. Både til mat, sosialisering og leik. Triveleg. 

Første veka vi var vekke var elles Magni Rivedal med oss på tur. Som fleire gonger før. I den veka var vi òg ein tur til Loutro, ein koseleg liten stad litt lenger aust på kysten(sjå fotoserie). Hit kjem du deg ikkje med bil i det heile. Kun med båt og til fots. Loutro er ein knallflott plass. 

Minne frå Loutro

Som nemnt ovanfor gjekk eg Samaria Gorge igjen i år òg. For tredje gong. Historia og ravina er etter kvart kjend. Men det dårlege vèret førre vinter hadde gått hardt ut over nokre bruer og eit parti av stien. Dette var no fiksa og stien lagt litt om nede rundt det smalaste partiet. I år gjekk eg ravina non stop så eg fekk god tid på stranda i Agia Roumeli før båten skulle gå tilbake til Paleochora. Til starten oppe på fjellet gjekk det minibuss. Ravina er 18 kilometer lang. Når du er vel nede kan du kjøpe deg t-skjorte med påteikninga "I survived Samaria Gorge".  

Elles kan vi konkludere med at vèret var topp i 14 dagar, pluss/minus 30 grader med litt vind no og då. Dagane prega av god mat og drikke. Og mykje sol. Og det var vel heile meininga. Så får vi heller prøve å gjere ein jobb med å få av oss litt ekstra dødvekt etter turen ....😂


 Agia Roumeli.
Her kjem du ut frå Samaria Gorge 





Loutro


Ingen kommentarer: