søndag 16. desember 2018

Julekonsert i Holmedal

Montesorriskulen i Holmedal med Øyvind Selvik på gitar.
Primus motor for konserten, Henriette Hatlevoll, til venstre.

Askvoll Musikklag

Atløykoret hadde ein kjenslemessig versjon av "Himmelen faller ned"

Erlend Ona Gjul og Atløykoret.
Erlend ynskte òg velkomen. 

Gruppa "Skøy"

Orgelet i kyrkja i Holmedal er ein kulturskatt!

Det vanka blomar og takk
ds

Det er varmt og godt å kunne samlast i kyrkja fram under jul. Samlast til song og spel. I mørketida treng vi å vere nær. At fleire tykkjer det synte også att i den smekkfulle kyrkja i Holmedal i går. Det var stor stas å få vere tilskodar til årets Julekonsert. Ja, eit par gonger måtte eg tørke tårene. 

Julehøgtida er tid for refleksjonar. Nok eit år er omme. Og når ein etter kvart er blitt godt vaksen, går desse åra ekstra fort. 

Noko nærare inn på sjølve konserten let eg liggje. Det blir feil å dra fram enkeltutøvarar. Men det er alltid stor stas når ungane syng i kyrkja til jul. Dei var flinke. Innhaldet i den drygt halvannan time lange konserten ser du her: 


Stor takk til sponsorane.

Elles kom det fram at orgelet i Holmedal Kyrkje er veldig spesielt. Faktisk berre eitt av tjuefem orgel som er laga. Orgelet vart i si tid flytta frå Sandviken til Holmedal. Og er kun eitt av fire som enno er intakt. Orgelet i Holmedal er difor ein særeigen kulturskatt! Men det treng no vedlikehald. 

Det var kollekt ved utgangen. Til kyrkja og orgelet. Diverre er det slik i dag at mange av oss ikkje går rundt med kontantar. Personleg fekk eg difor ikkje gitt midlar til dette no. Oppfordringa må vere å starte ei kronerulling, eller få opplyst eit kontonummer/Vipps, slik at vi alle kan få gje midlar til dette gode føremålet. 

Takk for ein fin kveld og God Jul til alle. 

Primus motor Henriette Hatlevoll
Videoklipp
(du kan sjå dei i 4k på TV i litt svakt lys)



Ingen kommentarer: