søndag 20. mai 2018

Vindblesen skalle

Skyformasjonar over Skålefjellet

Vadet ved Krikavatna (sjå kart)

Ved Mangevatna







Etter ei vekes tid med forkjølelse gjorde det særdeles godt å få teke seg ei runde på fjellet heime. Og kva er betre då enn å ta runda frå Yndestad til Toreheia, og med returen over Skylefjellet og Selda. Perfekt for ein halvsjuk kropp. Ein tur som i røynda gjekk lettare enn eg trudde. Så kanskje er grunnforma intakt om det har blitt mindre med fjellturar enn før. Grunnforma er i grunn der viktigaste. 

Elles? Det bles skikkeleg i dag. På Toreheia og Skylefjellet så eg måtte krøkje meg fram til vardane. Øren i hovudet av all vinden. Heldigvis var ikkje vinden spesielt kald. Vèret var overskya med litt sol no og då. Terrenget er no veldig tørt. Vindblese. Mange av elvane nesten inntørka. Veldig fint å gå med lette sko.

Kjekt å sjå at det går ein del folk her oppe no. Begge bøkane eg skreiv meg inn i var det mange nye namn i. Ukjende namn. Det er veldig positivt. For området på nordsida av Stongforden må vere av dei mest lettgådde og attraktive som er omkring. Fantastisk flott utsikt i alle retningar. Herleg.

Ingen kommentarer: