lørdag 29. april 2017

60 år - tusen takk!

På trapp
 Urnes Stavkirke


Huarplassen
SkomargjeletSolvorn


Lysthuset t.h.

Påbygg av den eldre delen av hotellet

Nydeleg steinbord og steinbenker


Fint folk med Morgan bilar
Fint skal det vere....
Mamma heiser flagget heime i Dale


Olaug og eg hadde ein veldig kjekk dag i Solvorn i går då eg fylte 60 år. Etter eit lite besøk innom mamma i Dale, køyrde vi i nydeleg solskin til Sogn og sjekka tidleg inn på Walaker Hotell. Vi vart ynskte velkomen av strålande opplagd betjening. 

Etter å ha pakka ut vandra vi i fjæra og blant kvitmåla og velstelte småhus. Det var stille. Veldig stille. Ja, vi var samde om at vi knapt hugsar ein stillare stad. Hotellet var til og med utan radio og TV. Imaget var fred og ro. Mogeleg det er annleis under turistsesongen. Men for oss var dette midt i blinken. 

Vi gjekk så vidare på ein kultursti der vi fekk kjennskap til bygda. Ei brosjyre vi fekk utlevert på hotellet gjorde turen meir interessant. Deretter gjekk vi opp ei bratt T-merka turløype til Huarplassen, høgt over bygda (sjå bilder). Fin trimtur. Vi nådde så ned att til bygda til å ta Lustrabåtane si vesle ferge til Ornes. Ferga som er bygd i 1968. På Ornes gjekk vi så opp bakkane til Urnes Stavkirke for eit besøk her. Litt seinare tok vi så ferga tilbake til Solvorn. 

Middagen seinare på kvelden var eit kapittel for seg. Eit firerettars måltid som smakte fortreffeleg. Vi tok så tidleg kveld. 

I dag bila vi ruta heim igjen over Gaularfjellet. Vegen vart opna for sommaren i går. Som ein kan sjå av bilda ligg det framleis mykje snø her oppe. Skiføre lenge for dei som ynskjer det. 

Olaug og eg var samde om at vi hadde hatt ein fin tur...👫


Ingen kommentarer: