fredag 24. desember 2010

God Jul

Dagens juletur til Middagsnipa

Eg gjekk ein tur oppom Middagsnipa i dag tidleg frå Vågeskardet på Osland. Den lange og bratte bakken opp mot Indrevågefjellet var steinhard i dag. Med snø i knehøgde sa jo dette seg sjølv. Noko glatt var det under òg. Men etter at eg kom meg opp her, gjekk det fint på trugar austover den meir kuperte strekka forbi Indrevågefjellet og til Middagsnipa.

Det var noko snøfnugg i lufta og delvis skya oppover. Men medan eg var der oppe, stod faktisk sola opp ved Portafjellet og skein gjennom skylaget der i sør. Det vart retteleg fint. Reine kosen. Flott rosa skjer over den pudderaktige nysnøen. Nydelege snøformasjonar. Kaldt og fint. Og ingen vind i dag. Perfekt. Det kunne ikkje bli finare ein julaftan-morgon.

Eg gjekk stort sett ned igjen same vegen, men var ein tur bortom den sørlege varden òg. Flott utsikt mot Svelia og fjella i sør, og vestover til Stongfjorden, Ytrevågefjellet, Svanøya og Florøkanten. Mot nord til Førdefjorden og Håsteinen. 

Eg såg om litt at det kom ei ny byge inn frå vest av Stongfjorden. Så då gjekk meg meir radig ned igjen. Og sigla på rumpa så latteren ljoma det første stykket ned bakken. Snøspruten flaug delvis over hovudet, men tilslutt stoppa eg i ei gedigen fonn. Nysnø får guten fram i ein....

God jul til alle i hop! 

Fra Middagsnipa 241210



P.S. Ser du ferdig snutten ligg det fleire eldre videoar tilgjengeleg

Ingen kommentarer: