lørdag 31. mai 2008

Driveknolten frå Rivedal



Utsikt vestover frå Driveknolten i dag mot Bakkefjellet, Dokka og Atløynipa (1). Langevatnet og Nipebu ligg i nord (2).

Etter at diverse småtteri var unnagjort heime, m.a. lapping av punktert sykkeldekk, køyrde Olaug og eg til Rivedal for å gå på Driveknolten. Peter vart heime med gutebesøk. Og Marie utnemnde vi til sjef i huset for nokre timar.

Det var fantastisk vèr med sol, lett disig og varmt. Vi gjekk i kun shortsen og hadde ikkje andre klede med oss. Det har vore nokre utruleg flotte maidagar.

Turen opp på Driveknolten frå kraftstasjonen i Rivedal er egentleg veldig grei og ganske lett å gå. Ein kjem seg fort opp under Hundeheia, og etter at skaret på sørsida er unnagjort, er det berre det småkuperte og lettgådde fjellterrenget austover å gå før ein er framme. (Sjekk bilder). Egentleg likar eg denne turen berre bedre og bedre.

Vi brukte omlag 1,5 timar inn på toppen etter å ha gått i bra tempo. Utsikta er nydeleg. Spesielt mot alle toppane i aust, og vestover mot Holmedal, Straumsnes og til havs. Ved Atlevatnet fekk vi auge på ein heil gjeng frå Barnas Turlag i Askvoll som hadde pause og fiska. Dei skulle overnatte på Nipebu denne flotte helga.

Etter litt drikke, ei appelsin og den obligatoriske filmtakinga, gjekk vi vestover igjen same vegen vi kom. Kjempeflott tur i lag med fruen i huset. Kjekt å ta turen i lag av og til òg....


Driveknolten 310508

Driveknolten 310508_video

Ingen kommentarer: