lørdag 4. januar 2014

Stikkande nåler...

Tøffe forhold på Toreheia i dag òg....
(Look at the skull to the upper right....)

Eg gjekk trimløypa mi på Toreheia igjen i dag. Lørdag og greier. Den starta forresten med at eg køyrde Olaug til Førde, der eldste dotter mi, Margunn, køyrde til Bergen for å handle oss kjøkken. Margunn har ein viss peiling...( i motsetnad til faren) ! Olaug skal feire 70-årsdag til Arnt, svogeren i tillegg. To fluer i ein smekk. Eg for min del fekk min porsjon med regnbyger og sugande vind der oppe i fjellet. For i heile teke å kunne gå til fjells om dagen, lyt eg berre ta dette med på kjøpet. 

Eg har reimpregnert den gamle Arcteryx-jakke mi til føremålet. Den er litt tyngre enn dei andre jakkene mine, men held samtidig godt mot ruskevèret om dagen. Paramo-buksa er knall. Vasstett, vindtett og varm. Denne har eg to av...:-)

I dag gjekk eg inn Yndestadhøgeheia. Som om eg ikkje visste at det var her det blåste mest (eg høyrer duringa av vinden heime frå sofaen når vindretningen er som i dag frå sør). Men pytt - skal det vere så skal det vere. Eg tok opp ein snutt med den nye mobilen min her i frå. Det spørst likevel om eg ikkje får legge på noko musikk sidan det berre vart skraping av lyden. Eg prøvde forresten ikkje med kommentarar heller.... 

Nede ved Krikavatna igjen

På toppen var det vind, piskande regn og skodde. Regnet bles som stikkande nåler inn i ansiktet (hadde ikkje med brillene). Litt skjul er det av den store varden, men det blir sjølvsagt fort kaldt på denne tid. Varden var smykka med is på sørsida i dag. Som vanleg var her difor ingen verandes plass. Så då tok eg turen nedatt der eg har merka til Krikavatna. Deretter kryssa eg Yndestadhøgeheia på vestsida, og gjekk ned igjen Selda. 

Fin tur. Luftig og våt.

(OBS OBS Sterk musikk som står til vinden...:-))
Psycho

(litt forskjellige innstillingar)
Legg inn en kommentar