fredag 19. juli 2019

Kremtur 3

Såvidt det renn vatn ned i Eitrefossen
Slik skal minstevassføringa vere i Eitrefossen,

slik er det no...!

Tillitsfulle sauer ved Leknesvatna

Eitrenipa i dag

Dale, Fløyen og Fossedalsvatnet

Austsida av Krokavatnet med utsikt til Nordre og Søndre Kringla

Eitrenipa frå austsida av Krokavatnet

I dag gjekk eg den fantastisk flott ruta frå Markavatnet til Leknesvatna og vidare opp på Eitrenipa. Returen la eg så ned skåra på sørsida til Eitreskaret, og nord att på austsida av Krokavatnet til Svortevikstølen og til Markavatnet der bilen stod (sjå GPS data på kart). Med mangel på logistikk for avhenting i Dale, vart det denne ruta i dag. Helst likar eg å gå over Nordre og Søndre Kringla og via Fossedalen til Dale. Men det passa ikkje i dag. Då er det veldig kjekt å kunne gå aust- eller vestsida av Krokavatnet til utgangspunktet. Så slepp ein å gå same ruta fram og tilbake. 

Elles var det ei kjedeleg oppleving å sjå Eitrefossen i dag. Såvidt det sildra og rann. Med Bjørnastigvatnet nedtappa er det ikkje vatn att til minstevassføringa  SFE er pålagde sommarstid (sjå skilt).... (Mogeleg SFE håpar på regn...) Akkurat dette bryr vel ikkje dei særs rolege sauene inne ved Leknesvatna seg noko særleg om. Eigaren kjenner eg ikkje, men dei hadde gult merke. Såg ut som dei likte å bli tekne bilder av òg...

Fotogene sauer ved Leknesvatna

Ein ting med denne ruta som kanskje er verdt å nemne, er at Eitreskaret ikkje er blant dei enklaste skara å gå. Spesielt på denne tid av året er stien vanskeleg å følgje ned til Botnatjerna då det er grodd mykje til med vegetasjon. I tillegg er det steinete og fullt av hol som ikkje er gode å sjå. Så obs spesielt hvis du skal gå ned. Det er fort gjort å vri ein ankel eller det som verre er. (DNT-ruta til Massbu går opp det andre skaret ved Botnatjerna i sør. Her er det mykje lettare å gå). 

Når eg først er inne på dette, så er det grodd veldig til med einer ved hellaren aust om Svortevikstølen òg. Her skulle det absolutt vore rydda og ordna med betre sti.  

Det er alltid like spesielt å kome seg til topps på Eitrenipa. Turen opp er utruleg flott. Likeeins utsikta. Kanskje den flottaste blant fjella i Askvoll. 

Panorama mot sør og vest frå Eitrenipa



Ingen kommentarer: