lørdag 25. mai 2019

7 fjell og to bygder

Panorama Dalsfjorden
 
Straumsnes og Holmedal med Dokka og Moldura

Panorama frå Blåfjellet. 

Snauhogst nedanfor vassverket i Holmedal viser att i landskapet
Dagens selfie på Bakkefjellet
I dag gjekk eg den flotte runda som skissert i bildeserien. Den tok nett i underkant av 5 timar. I jamn fart inkludert fotostopp. Veret var delvis skya. Temperaturen varierte litt etter som sola stakk gjennom eller ei. Siste par timane vart det meir skyer og grått. 
Det flotte med fjella og terrenget hjå oss er at du kan velje nett kva ruter og fjell du vil ta med deg på turen. Rett frå stovedøra heime. Og alt etter kva tid du har til rådvelde. Og sjølvsagt kva motivasjonen og kroppen tilseier. Ein kan gå lenger eller kortare tur. Bestemme seg eller ombestemme seg på ruteval medan ein er på tur. Ja, ein kan gå i det uendelege om ein vil det - då er det berre å peile seg austover... 😃

I høgda er det framleis mykje haustfargar. Varmen og lite nedbør i det siste har vel ikkje hjelpt noko særleg på det. Mykje lyng er allereie svidd vekk for året. Men lenger nede i liene er det betre. Så sauene som no skal sleppast på beite i fjellet finn vel sitt. 


Folk traff eg ikkje i dag. Ikkje i dag heller. Og det er dårleg med liv elles òg. Ei og anna rype og heipiplerker er å sjå. Vi får håpe det kjem seg litt etter kvart. Det er alltid kjekkast å gå i fjellet når det er litt liv å sjå. Snart kan eg vel følgje med på sauene. Sauer er jo alrighte dyr.

Elles fortel vel fotoserien historia frå turen. Det er eit fantastisk naturområde og nydelege fjell vi har rundt oss rett utanfor stovedøra. Det gjeld berre å bruke luksusen vi har arva... 




1 kommentar:

melania macron sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.