mandag 10. desember 2018

Song og spel

Skuleungane m.m.

Lasse Vie
Idun Losnegård



Det var streng justis i skulestova





Og så gjekk vi rundt om juletreet
Skålefjellsnissen



Johan Moen m/følgje





Stongfjorden viste seg i går frå si beste sida då skulen vart heidra for sine 100 år. Sjølv om skulen no er lagt ned blir den i framtida sett pris på i form av eit museum. Lasse Vie fortalde litt om skulen si historie. Det kom mellom anna fram at skulen hadde både vassklosett og gymnastikksal. Få om nokon skular i distriktet kunne oppvise til maken for 100 år sidan. Dette var takk British Aluminium Company. Dei lokaliserte den første aluminiums-produksjonen i landet til bygda. Skulen hadde i si tid 80 elevar. Bygdefolket kjempa ein langdryg kamp for skulen sin, men skulen vart diverre vedteken nedlagd sommaren 2013. 

I høve markeringa av skulen var det laga til teater med framsyning frå skulestova i gamle dagar. Johan Moen og Idun Losnegård stod i bresjen for dette. Johan spelte sjølv hovudrolla som lærar Grimelid. Imponerande spel av lærar og ungar. No var det ikkje plass til meir enn 40 tilskodarar i skulestova, så spelet måtte visast to gonger. Kanskje blir det og høve til å sjå spelet seinare. Sjølve stykket, Mesopotamia, er skrive av Rolf Losnegård. I høve dette  har Stangfjord Teater sett dagens lys.  

Medan første pulje tilskodarar hadde sett ferdig stykket, venta vi på den andre med kaffi og sosialt samvere i grendahuset. Og når så stykket var ferdigspela for andre gong, vart julegrana tend. Vi song så julesongar og gjekk rundt julegrana. Som vanleg dukka Skålefjellsnissen opp med gåver til dei minste. I år var klementinane bytta ut med godteposar. Det virka som ein suksess....

Deretter var det tid for basar i Grendahuset. Med kaffi, saft og kaker. Og eit overfylt gevinstbord gjekk frå ende til ende i salen. Til sist var det dei som ytte frampå at trekningane varde så lenge at ein ikkje fekk sjå Farmen. Men det gjekk visst til slutt det og. Gro Eikebø Stang drog trekningane sikkert i land. 

Takk til alle for ein fin kveld. 



Ingen kommentarer: