torsdag 9. august 2018

Dugnadsarbeid i Fjaler og Askvoll








Det er liten tvil om at tilrettelegging av turstiar og utplassering av trimbøker, er eitt av dei beste folkehelsetiltaka vi kan legge til rett for. Og då snakkar vi ikkje om toppturfolket. Dei kjem seg alltid på tur. Men heller om ungar og pensjonistar, folk som treng attføring, hjelp til psykisk helse eller hjelp for å kome seg ut av rus. Som integreringstiltak for innvandrarar er fysisk aktitivtet i form av turgåing ypparleg. Og ikkje minst til å skape sosiale relasjonar og hjelp til å lære seg språk. 

Stigruppa i Dale har gjennom fleire år lagt ned ein formidabel dugnadsinnsats ved å rydde og merke turløyper. Også på Askvoll sida av Dalsfjorden. På nordsida har også John Lien lagt ned veldig mange timar til dette arbeidet. Fleire har stått på for merking av turopplegget "TiTur Dalsfjorden". Dessutan er det lagt ned mykje godt dugnadsarbeid på øyane i Askvoll. 

Eg er ikkje i tvil om at slikt frivillig arbeid skaper gode miljø og aukar kvaliteten på folkehelsa. Eit gode driven av rein idealisme som ikkje kostar kommunane 5 øre. Eg synest det er på høg tid at kommuane løfter fram eldsjeler som mellom anna Rolf Kleiven og John Lien. Dei har begge fortent ein pris for det fantastiske arbeidet dei gjer gratis for Fjaler og Askvoll kommunar. Dugnadsarbeid som heilt klårt sparer kommunane for pengar. 


Ingen kommentarer: