mandag 30. juli 2018

Paradis, Sodoma og Gomorra

Mange koslege og gode middagar (sjå fotolink)

Flotte anlegg langs strendene vest for Ayia Napa

Mange utrulege grotter og steinklipper på kysten (sjå video)

På sykkeltur: St. Elias Chapell hadde eit utruleg utval med kaktus.
Her fekk vi språkhjelp av ein egyptar som snakka med utleigar av syklane våre då eg punkterte

Vi sykla til Greco klippane og Greco høgda (sjå foto på link)

Så var det slutt på ferien. Med 14 varme og flotte dagar på Ayia Napa på Kypros. Fleire har gjerne sett oppdateringar på Facebook. Men på linken under ligg heile bilde- og videofila. Teken opp kun med mobil. Eg legg difor ikkje så mykje arbeid i dette blogginnlegget. Berre eit par refleksjonar.

Ayia Napa ja. På godt og vondt. Vi budde i ei fantastisk flott leilighet gjennom Ving. Sunprime Ayia Napa Suites for voksne innfridde forventningane. Reint, hyggeleg og kjempegod frukost. Super service. Vi kunne ikkje hatt det betre. Og rolegare.

Roleg kan eg derimot ikkje seie det var ein kilometer unna. Bargata med alskens drikkeplassar og lett(av)kledd ungdom. Natt- og strippeklubbar. Eit dundrande bråk med 4-hjulingar. Ikkje akkurat for godt voksne folk. For ungdom derimot var det nok reine Mekka. Elles var sentrum prega av det vanlege turistlivet på sydlege breiddegrader. Ganske likt kvar ein reiser. 

Ein sykkeltur med punktering ute "på landet". Væskemangel. Språkhjelp av ein egyptar ved eit kapell. Hard Rock kafè. Og ein båttur langs kysten til grensa for Famagusta, sit igjen som minnerike. Ja, og sjølvsagt kvelden med Torbjørn Vik frå Holmedal (søskenbarn av Olaug) og Heidi. Sol, strender og badebasseng er som vanleg. Fort gløymde. Maten derimot var som elles på dei greske øyar - heilt suveren. 

Som sagt - eg legg ikkje meir arbeid i dette. No lyt vi sjå framover til heimlege sysler og turliv. Sommarferien i år er historie. 

Ingen kommentarer: