torsdag 9. juli 2015

Iskald nordavindHolmedal og Straumsnes

Eg gjekk turen frå Neset i Stongfjorden til Moldura og vidare til Fanafjellet, Svarthamrane og Skålefjellet i dag. Dette er ein fantastisk flott tur, godt merka til Moldura frå nord. 

Med 8 grader heime på morgonen, og iskald nordavind på toppen, vart det ikkje akkurat nokon sommartur. No var eg godt utstyrt med byteklede, ull, vindtett, hanskar og hue. og alle klede ovantil vart bytt på toppen av Moldura. Sjeldan kost høgste sommar....

I traseen nord om Moldura, rett vest om toppen på Fagredalen og mot Fanafjellet, ligg den svære snøfonna endå. Bildet under. Snøen var såpass blaut at det gjekk greitt å kome seg over. Rett aust om gjekk det to søyer med 4 lam og kosa seg i det irrgrøne og nye graset (gult merke og raud bjølle). 

Toppen av Fagredalen.


Dokka og MolduraEtter å ha vore oppom Fanafjellet, gjekk eg så vidare austover og innom DNT-løypa frå Mannskaret mot Siklabergvatna her eg klatra opp sørsida mot Svarthamrane. 

Svarthamrane med sin eroderte gneis frå devontida


Vidare nordover langs partiet som John Lien har merka til Skålefjellet frå Holmedal. Returen ned att den vanlege stien til Gjerdedalen og Stongfjorden. 

Flott tur. Men jammen var det kald vind oppe i dag....


Legg inn en kommentar