mandag 31. mars 2014

Historiske påskebilder

I desse påsketider fann eg nokre gamle Blegja-bilder frå ein tur i lag med Nils Christiansen og Finn Bjarne Brynestad frå Dale som er ok å legge på bloggen for ettertida. Litt artig å sjå korleis utstyret har forandra seg. Den gongen var det visst ok med grilldress og enkle rottefellebindingar for å gå på Blegja. I dag treng ein nok meir fancy stuff....:-)

Før om åra nytta eg mykje ruta frå Berge til Bergsvatnet og opp Marifjell for å gå vår- og sommarturane på ski på Blegja. Ja heilt ut i juni har eg gått på ski her ute. Spesielt dei to åra eg budde i Bygstad. På denne ruta kjem du fort opp i høgda ved å gå opp det bratte Marifjell ovanfor Bergsvatnet. Praktisk når du må bere skia. Dette er ei såleis ei veldig flott rute samanlikna med rutene lenger aust i frå. Etter at vi no har fått Dalsfjordbrua, kan det jo vere ein idè å ta seg ein tur på gamle tomter... Vi får håpe på godt påskevèr...:-)


Oversiktsbilde: Ruta over Marifjell kjem opp i skaret ved Selshøgda t.h. for Storehesten og føl høgdedraget aust om Svartetjørnsbotnen t.v. i bildet. På første stauren kjem du inn på ruta frå Kvamsskaret. 

Blegja foto her


Legg inn en kommentar