lørdag 22. september 2012

PC`en er heime igjen...

Høgefjellet i går

Peter lånte med seg pc`en min til Rivedal fredag, og kom heim igjen med den i dag. Eg slær difor i hop turane i går og i dag til eitt album.

I går gjekk eg Høgefjellet og Røyrbotnholten. I dag Moldura, Størdalsstauren og Kultingane. Fire kjempeflotte turar. 

Eit par ord om Moldura i dag. Dei andre turane hoppar eg berre over, og lèt bilda tale for seg. Eg gjekk nemleg før kl 07 frå Stafsnes i dag tidleg. Det var ikkje meir lyst enn at eg framleis skimta nokre stjerner. Og ute i havet var himmelen blå og rosa. Fantastisk! 

Playboy... 
 Størdalsstauren t.h.

Det gjekk ikkje så langt opp gjennom bakkane før frosten låg på marka. Lenger oppe var myrane og vasspyttane frosne. Og oppe mot toppen låg det snø. Knallhard skare etter nattefrosten. Det var som vintradagen. Men på toppen var det reine påskestemninga. Heilt klårt til havs. Nokre skoddeflak i Flekkefjorden. Og knallsol på nysnø! Utruleg fint. 

 Størdalsstauren i dag

Eg plukka med meg refleksstengene som har stått sidan i fjor haust på veg ned igjen. Mange var diverre splintra av Dagmar, andre stormar og sauene som har kneka seg opp etter dei. Det som var nokolunde heilt tok eg med ut på Størdalsstauren. Sidan dette etter alle solemerker er fjelltrimpost for neste sesong som startar om fjorten dagar. Deretter sette eg dei opp igjen ned over lia lenger vest for Stafsnes. Her er det bra sti deler at strekka. Eg har tenkt å bruke den same ruta som for 7 år sidan. No manglar det ein del merking før ein kan gå opp med hovudlykt. Nokre stenger lyt også flyttast, sidan eg ikkje traff heilt då eg kom ovanifrå. Men det får eg ta om fjorten dagar. Elles er det godt mogeleg at eg tek nokre turar til på Moldura før posten blir teken ned. 

Når det gjeld morgondagen, så har eg ikkje bestemt meg endå. Olaug har første pri.   

Foto Høgefjellet_Røyrbotnholten_Moldura_Størdalsstauren_Kultingane 21_220912



Her er forresten eit par bilder frå Stongfjorden òg i kveld...

Ingen kommentarer: