lørdag 7. april 2012

Ein tidleg morgon....

Fin utsikt til Askvoll, Lutelandet og Atløy frå Kultingane

Eg var tidleg avgarde i dag og gjekk opp igjen spora på Røyrbotnholten frå i går. Minus 2 grader både i Stongfjorden og i Rivedal. Ei kald trekk ned Rivedalsdalen gjorde at eg måtte speede på. Såpass tidleg var snøen hard og fin å gå i, så eg var faktisk på toppen klokka 08.15. 

Det låg nokre tynne, høge skyer i aust. Ein fin halo ynskte meg velkomen. Med andre ord er det vèrskifte på gong. Eg knipsa nokre bilder, før eg like godt sprang til Rivedal igjen. 

Sidan eg var i rette hjørnet, og i rette området, køyrde eg like godt ned til Askvoll og tok med meg Kultingane i same slengen. Det er ei stund sidan eg har gått Askdalen no. For i fjor gjekk eg berre på Jamneheiane frå austsida og Fisma. Så eg hadde nesten gløymt at dalen jammen er fin å springe. Egentleg. 

Eg var gjerne litt for bombastisk hin dagen då eg skreiv at eg ikkje likte denne dalen. Eg tenkte då på at ein vann lite høgdemeter, og dei mørke grantrea som kransar stien og sperrar all utsikt eit godt stykke. Men eg må innrømme at med gode joggeskor er han fin å springe... Det kan difor bli nokre turar med slikt skoty her framover... Utstyrt med fjellskor og gamasjar som i dag, var i drygaste laget. Nesten som å skyte sporv med kanoner. For her var det tørt, frose og fint heilt til topps. I motsetnad til i Rivedal der det ligg mykje meir snø inn dalen og til fjells.

Eg kom meg fint og greitt til topps, og sprang ned igjen. Svinta bortom Kiwi og kjøpte med meg Bergens Tidende heim igjen. Lørdagsnummeret blir visst ,ikkje distribuert i påska fekk eg SMS om. Flott morgontur...:-)

Fra Røyrbotnholten_Kultingane 070412

Ingen kommentarer: