tirsdag 24. januar 2012

Klubbkveld i huset

Det er klubbkveld for fruen i huset. Denne månadens seanse er her heime. Det blir alltid litt styr med tilbereding av mat og anna når desse kaklekveldane føregår seg. Oppdraget med å hente Peter på fotballtrening i Askvoll fall difor på meg  i kveld

Særlege sprell vart det difor ikkje på meg i dag. Men eg greidde å påte inn ein times joggetur til Vågane og heim igjen. Det var ikkje heilt kostnadsfritt.  For opp bakkane til demma stod sørausten midt i mot. Då måtte eg bite tennene skikkeleg i hop for å halde det gåande. Det vil seie - det var vel det stikk motsette som måtte til (det er ikkje alltid desse klisjèane passar...). Eg kom meg iallefall opp og forbi demma før eg fekk ei ny vindkule forbi tunnellen og til Osland. Det rare var at det virka som vinden hadde snudd då eg sprang ned igjen. Det var pikatre motavind då òg. Iallefall til eg kom meg ned igjen til fjorden. Merkelege greier. 

Det var nett som i Florø i gymnastida då eg sykla flyplassvegen frå Havreneset til skulen. Motavind inn og motavind ut igjen. Noko forklaring på det har eg aldri fått. Det må rett og slett vere "tingenes iboende djevelskap" - som at skiva med syltetøy alltid fell på golvet med syltetøyet først...

Jo, jo - eg vart iallefall skikkeleg sveitt til eg kom meg heim igjen, og fekk akkurat dusja til kvinnestimen stod inn dørene (fruen lurte ein augneblink på om eg skulle sprade rundt i den lyseblå boxeren då òg...) Men nei - då var det heller tid for å trekke seg roleg tilbake til dei indre gemakker og ta kvelden. Litt hensyn til fruen i huset er det fornuftig å ta...:-) 

2 kommentarer:

Eli Kristin Magnussen sa...

:)

Mange uforklarlige ting du undet over der, he-he! :D

Unknown sa...

Mulig eg var litt øsen under det blogginnlegget der...;-) Men motavinden i Florø sit krystallklårt i minnet den dag i dag. Dette var vel i -76/77 då eg budde 3 år i Havreneset...:-)