lørdag 6. august 2011

I eit utbyggingsområde













Leknesvatna og Leknesstølen

Eg tok meg ein tur inn i Bjønnastigvatnet og Leknesvatna i dag tidleg. Hadde pakka med meg mat og drikke for å bruke nokre timar der inne. I sekken hadde eg fiskestonga òg. Vèret var vel kva vi kan kalle for fiskevèr. Noko skiftande vindretningar, og regn inn i mellom, men bra temperatur.

Sjølv om Bjønnastigvatnet knapt var halvtappa, såg det ille ut der inne. Ikkje noko nytt i den forstand. Men likevel. Det er vel gjerne ikkje så mange som tek turen vidare innover frå Leknesvatna til Bjønnastigvatnet. Vatnet ligg liksom litt avsides til i ei svær fjellgrop mellom Høgefjellet og Eitrenipa. Nei då var det kjekkare å gå ned igjen til Leknesvatna. Her er det utrulig vakkert. No får vi berre håpa at Sogn og Fjordane Energi (SFE) ikkje får det som dei vil då dei har søkt om konsesjon for å byggje ut også dette vatnet. Etter mi meining er det rasert meir enn nok vassdragsnatur frå før her ute i fjella.

Fisket var brukbart. Ikkje overveldande, men likevel... Eit par plassar var det uhorvelege mengder med blåbær. Det meste eg har sett i år. Så eg frotsa i blåbær. Blåfarga både her og der. Herlig. 

Timane går fort i fjellet.  6 timar var blåst bort før eg fekk sukk for meg. Og brått kom eg på at eg måtte handle til helga. Resten av familien var på veg heim igjen etter ei lita veka i Bergen.... Så då var det berre å ta peiling på Skjerlia igjen. Flott tur!

Fra Bjønnastigvatnet_Leknesvatna 060811

Ingen kommentarer: