søndag 8. mai 2011

Flott helg i Gudbrandsdalen















Peter og pappa ved Pollfoss fredagskvelden

Vi hadde ei nydeleg konfirmasjonshelg i Gudbrandsdalen i helga. Fredag etter arbeid køyrde vi  gjennom Nordfjord og over Strynefjellet i fantastisk ettermiddagssol. Fantastiske forhold oppe på fjellet. Men vegtilhøva gjennom tunellane var elendige. 50 km gjennom dei alle med holer og væte.... 

Vi hadde bestemt oss for å ikkje bruke heile kvelden til køyring, så vi hadde bestilt overnatting på Pollfoss Gjestehus. Det passa heilt greitt. Peter var lei av køyringa, og Olaug og eg trøtte etter arbeidsdagen. Vi fekk oss ein fin og stille kveld der oppe. Tidleg til køys og sovna til fosseduren. 

Vi hadde relativt godt tid på oss laurdagen då tilstellinga i Vågåmo kulturhus starta klokka 12. Det tok omlag ein times køyring dit frå Pollfoss. Personleg har eg ikkje vore med på ein Humanetisk konfirmasjon før, men vart positivt overraska over innslaga og talen til Madeleine Cederstrøm. Heile 45 konfirmantar var samla og minst 1000 menneske i hallen.  Etter tilstellinga på Vågå drog vi til Vinstra for festmiddag på Hollandsk Gjestehus. 

Vi ein hyggjeleg tur til Lauvsletten om kvelden. Det er her syster mi Bergljot held hus. Det ligg i retning Skåbu eit stykke ovanfor Vinstra. Deretter returnerte vi til Hollandsk Gjesthus for natta. 

Vi køyrde tidleg frå Vinstra i dag tidleg, og tok over Sognefjellet heim igjen. Det låg framleis høge snøkantar på fjellet. At det er skrive at det blir lemenår i år, såg vi tydelege bevis for over fjellet. Mykje lemen låg klistra i vegbana, og mange pile over snøen nær vegen. Artig syn. Det må vere alvorleg mange år sidan eg har vore vitne til eit lemenår.... 

Eit lite stogg på fjellet og i Sogndal til tross, var vi faktisk heime igjen i Stongfjorden før kl 12.30. Flott og tidleg tur heim med lydbok nr.2...:-)

Eg har plukka ut nokre "turbilder" frå mitt private album frå helga. Dei ligg vedlagt her.


Fra Turbilder 0605-080511

High Camp på Turtagrø

Ingen kommentarer: