tirsdag 1. mars 2011

Langs landevegen

Foto frå Eidsfjorden mot Heggøy

I den flottte og vårlege solnedgangen i Stongfjorden i går ettermiddag, hadde eg meg ein god joggetur til Osland og heim igjen. Fantastisk raudleg lèt i solstrålane før sola gjekk i havet. Skålefjellet spegla seg i ny, kvit drakt i den raude kveldssola. Portafjellet i aust på same måten. Og fjorden låg blikkstille med eit badande, gullskimrande solskjer inn frå vest. Kjøtmeisa sang, spettmeisa hamra på holet i fuglekassen og snøklokkene blomstrar sikkert i løynd. Nydeleg vårstemning. Eg synest nesten litt synd i dei som no slit med eit par meter snø lenger inne i landet. For her på kysten er det vår i lufta! 

I lette joggeklær gjekk turen nesten av seg sjølv. Kjensla av vår virka til på same måten. Det var lett å puste i livgjevande lys. Det har vore ein lang vinter. 

Eg var forresten innom Friluftsliv-sona på Origo, der eg har lagt inn nokre turruter før. Dei kan vere aktuelle å ta fram igjen no når det lir til vår. Her er eit par, tre linkar for dei som er interesserte i tur på nokre flotte Askvoll-fjell... 

Ingen kommentarer: