søndag 21. november 2010

Forfriskande på Middagsnipa


 Utsikt mot Florø frå oppstigninga til Skoraholten.
 
Eg var litt spent på korleis kroppen var i dag etter turen i går. Ingen problem. Kjende ingen ting. Så etter frukost, tok eg meg ein tur på Middagsnipa (639). I motsetnad til forrige gong, då eg gjekk den ulikkelege ruta frå Kvamsnipa, tok eg i dag opp frå Osland, over Vågeskardet og Skoraholten (619) og til Indrevågefjellet (683). Ei kortare ruta og med mindre køyring. Eg sa i frå heime at eg gjekk på Svarthamrane, men heldigvis ombestemte eg meg på veg inn i fjorden. Egentleg burde eg ha gitt meg tida til å reist heim igjen etter trugane. Det såg eg likevel på som tidsspille der og då. 

Eg gjekk kjapt rett på Skoraholten. Du ser toppen frå fylkesvegen på høgre sida mellom Osland og Vågane. Her var det lite snø til eg nesten var komen opp. Men som rimeleg var, låg det ein god del meir her i frå opp på Indrevågefjellet. Eg valde så godt det let set gjere å gå over fjellrabbar som det låg mindre snø på. Det gjekk jo ikkje heile vegen, og mange gonger laut eg vasse til knea. Temmeleg tungt. Spesielt i motabakkar.... Men sjølv om sveitten sila då eg toppa ut Indrevågefjellet, var eg slett ikkje trøytt. 

 Svanøy fremst og bak f.v. Kinn, Reksta Skorpa, Storebatalden og Hovden. Florø t.h.

Eg gav meg tida til litt drikke her ved varden, og litt fotografering. Ei markert lette i skyene ute i havet gav ein spesiell oransje himmel. Som ein strek over horisonten. Fint!  Elles var det så grått at nokre blinkskot kunne det ikkje bli....

Det var fleire av dei snøfrie rabbane frå Indrevågefjellet og til Middagsnipa. Det gjorde seg. Og sjølv om det er ein bete i avstand mellom fjella, var det ikkje så lenge eg brukte inn. Heilt greitt. Eg fekk skifta på meg nokre tørre klede, fekk i meg drikke og tokr nokre fleire bilder, før eg snudde ned igjen same vegen. Og nytta for det meste spora eg hadde sett av opp. Heilt flott og grei tur. og heime igjen til ferdiglaga svinesteik. Kan det bli betre...?


Fra Middagsnipa 211110

Stongfjorden frå Skoraholten på ruta til Indrevågefjellet

Ingen kommentarer: