mandag 10. mars 2008

Romantisk kveldslys


I kveld. Kveldssol over Neset og Stafsnes i sør og Yndestad (MMS)

Dagens porsjon med bilder frå trimposten. Nydeleg kveld med solnedgong og varme fargar. Traff Dag Tore og Anita ved Mangevatna. Vi tok oss nokre minutt og prata litt klede i kvelds-trekken. Du blir veldig fort kald, lettkledd som ein lyt gå, under slike forhold, så noko særleg tid til pause og prat blir det ikkje på slike trimturar.

Det er veldig lite snø igjen på nordsida av Stongfjorden. Som vanleg. Her er snart ikkje snø lenger om vintrane. Berre ein dag eller to... Og heilt oppe på Toreheia, 717 moh, går det fint å gå til fots no. (Ranane er alltid avblesne, men ta med gamasjar og isbroddar ved minusgrader og skare). For dei som likar å ta påsketuren utan ski på beina, er Blåfjellet, Skylefjellet, Yndestadfjellet, Toreheia, Ytrevågefjellet og til Osland, eller kombinasjonar, suverene alternativ framover. Det er eit utruleg lettgått terreng utan skog (sjekk bilder og kartutsnitt)...

I fjella i sør mellom Holmedal og Stongfjorden, som Skålefjellet, Fanafjellet, Moldurda m.m., ligg det noko meir snø både pga. høgda, nordvende sider og mindre havluft. (Forstørr hovudbildet med d.s. i sol frå venstre...). Her er det fullt muleg å ta skituren for dei som heller ynskjer det. Det er truleg ein fordel med feller. Og sjølvsagt også til fots ved skare. Då er det godt med broddar i sekken.

Så ut på tur folkens...:-)


posten 100308
Legg inn en kommentar