søndag 3. februar 2008

Sofaslitar og krembollar


Rinda i går morgon med soloppgang over Skålefjellet

For dei som ikkje trudde at fyren hadde ro der bak i det heile teke, kan eg opplyse at han ikkje har vore ut om heimebøen i dag! Litt snømåking måtte til utfor nòva, det var all utanomhusleg aktivitet ... For med 20 cm nysnø i går kveld/natt, og silande regnveir ned i herlegdommen i dag, var det berre å finne fram ulese lesestoff og ta livet med ro! Å vandre opp i fjellet i DET underlaget var jo berre ein lidelse. Det får no vere måte på... I tillegg var eg åleine med Peter, ettersom fruen i huset var i Bulandet på årsmøte i Fagforbundet. Ho skulle visst ha både nål og roser for lang fartstid....

Men med god frukost, fyr i peisen, to ulese nummer av Fjell og Vidde, tusen gode sommarferietips til turar frå DNT Oslo og Omegn, siste National Geographic bladet, BT m/Magasinet frå i går - eit arsenal med lesestoff + tusen kanalar på parabolen, var det berre å kose seg "glugg i hjæl".. Eg hadde jo fjella i handa...og kunne drøyme meg vekk så mykje eg orka...:-)

Som om ikkje dette var nok å gå gjennom på ein søndag, dagen var jo altfor kort, las Peter og eg ei bok med flotte bilder om historia til motorsykkelen. Han skal visst ha seg ein som går fort når han blir stor...:-) Og katen elles? Skigåing og snøhole-bygging med nabojentene, og våt som ei kråke etterpå.

Og så var det tid for sosekjøt og fastelavnsbollar. Og sjokolande i nattbordskuffa. "Uten mat og drikke duger helten ikke"... Har ikkje noko naud akkurat...:-) Det er viktig med godt inntak av næring for komande turar - heiter det ikkje det på ein eller annan måte?

Og så jammen fekk eg bestilt meg ei Brynje Skipulley mellomlagsjakke òg, ny på marknaden, på Sportsnett - fin å ha under det vind- og vasstette. Og nok berre i seg sjølv på litt varmare dagar. Ei slik jakke har eg sakna lenge.

I kveld er omlag all snøen feren. I morgon er det nok tøya igjen - 5,6 pluss no. Like greitt. Anten får det vere stabilt ute, eller så kan vinteren fare. Så rikeleg med snø som det er i høgfjellet, har vi jo til langt ut på våren. For oss pendlarar er det berre fint med bare vegar. Tida for skikkelege vintrar ser visst ut til å vere forbi uansett.

Moralen etter ein fin søndag heime må difor vere at ein ikkje TRENG å springe på fjellet heile tida...! Berre nesten....:-)

Ingen kommentarer: