torsdag 5. april 2007

Skodde, regn og hylande vindar


To nye dagar og to nye mosjons-turar er unnagjort på Blåfjellet. I går var det under 10 meter sikt i skodda, stiv sørvestkuling og yr! Skikkeleg ufyseleg med andre ord. Og eg i berre trimklede. Eg brukar alltid ulltrøye (Devold) og vindtett jakke utpå. Det er lite på denne tid av året, men det går som regel bra når eg held god fart. (Har alltid sekken med meg med ekstra klede på litt lengre turar). Du sveittar mykje mindre med så lite klede. I går hadde eg heldigvis eit lag til med kunstfiber under. Det kom godt med for det var tøffe forhold oppe. (Blåfjellet som ligg ved Stavfjorden er så langt ute mot havet som det nesten går an å komme. Vindkulene her oppe røskar skikkeleg i veg!!)

I går tok eg meg og føre å sette opp vardar resten av vegen ut. Slik det var i går kunne det gått gale for kven som helst i den tjukke skodda som var. (MMS-bildet ovanfor er frå ein dag tidlegare. Det var mykje verre enn dette bildet viser). No er det ingen problem med å sjå frå varde til varde ut igjennom, då dei står med ca 10 meter avstand.


Eg tok meg ein morgontur ut i dag og. Stiv kuling og haglebyer gjorde turen til nok ein tøff opplevelse. Men mosjonen er god og søvnen får ein blåst raskt ut av augene (etter ein sjåførjobb på påskejammen i Askvoll i natt var augeloka usedvanleg seige å få opp i dag tidleg....)

I dag blir vi 12 stk til middag så då får vi håpe på nokolunde lageleg veir i morgon. Dette kan bli nok ei tøff oppleving...:-)

Ingen kommentarer: